Citit: 10 zile in Camera de Sus

Am citit cartea „10 zile in Camera de Sus”, 137 pagini, de Mark Finley.

Este fain sa daruiesti carti. Vad ca este fain si sa primesti carti. Iar cartile primite le citesc fara exceptie, cum am mai zis. Dar mai fain decat sa primesti o carte, mai fain decat chiar sa daruiesti o carte, este sa citesti o carte faina primita. Multam fain! Fain lucru! (sunt 7 fainuri acum? :)) )

Cartea este impartita in 10 capitole, in fiecare capitol autorul prezentand o activitate a ucenicilor din Camera de Sus, in cele 10 zile, de fiecare data aratandu-ne ca si noi avem nevoie de acestea.

Voi scrie din fiecare capitol cateva idei care mi-au atras atentia:

1. Rugaciune intensa :: „Prin rugaciune, ei si-au format o atitudine de dependenta fata de Cel Atotputernic. Prin rugaciune, ei si-au marturisit slabiciunea si au cautat puterea Sa. Prin rugaciune, ei si-au recunoscut ignoranta si au cautat intelepciunea Sa.”

2. Credinta mai profunda :: „Prin credinta suntem imputerniciti sa dam marturie. Prin credinta, suntem motivati sa facem tot ce ne cere Isus si sa ascultam de toate poruncile Sale. Credinta accepta promisiunile lui Dumnezeu si are convingerea ca ii apartin.”

3. Pocainta sincera :: „Pocainta este atitudinea de profund regret pentru pacat. […] Totusi pocainta presupune mai mult decat renuntarea la pacat. Ea presupune o transformare a inimii.”

4. Marturisire din inima :: „Pacatul nemarturisit devine un impediment in calea tuturor lucrurilor pe care Dumnezeu vrea sa le faca prin biserica Sa. […] Pacatul nemarturisit este un cancer al sufletului. […] Pacatul blocheaza arterele inimii spirituale. El corodeaza canalele sufletului.”

5. Unitate bazata pe dragoste :: „In timp ce ucenicii Il cautau pe Dumnezeu, Duhul Sfant le-a intiparit in minte gandul ca ei aveau (1) acelasi Creator si (2) Mantuitor, (3) aceeasi mostenire, (4) acelasi mesaj si (5) aceeasi misiune. Lucrurile care ii uneau erau cu mult mai importante decat lucrurile care ii desparteau.” [numerotare adaugata de mine]

6. Cercetarea de sine :: „Scopul cercetarii de sine este acela de a descoperi anumite aspecte ale vietii care au fost ascunse de ochii nostri. Tuturor ne este dificil sa sesisam defectele din caracterul nostru. […] Cunoasterea pacatoseniei noastre ne pregateste pentru primirea neprihanirii Sale. Cunoasterea ignorantei noastre ne pregateste pentru primirea intelepciunii Sale.”

7. Smerenie :: „Nu uita ca Dumnezeu adeseori ne smereste inainte de a ne umple si adeseori ne coboara inainte de a ne ridica.”

8. Consacrare din ascultare :: „Pasiunea ucenicilor era sa implineasca voia lui Isus. Ei au renuntat la planurile lor personale. Cunoasterea lui Hristos si ascultarea de El au devenit lucrul cel mai important din viata lor. Tot la fel, credinta care conduce la supunere fata de voia lui Hristos este lucrul cel mai important din viata fiecarui crestin.”

9. Recunostinta plina de bucurie :: „Viata plina de bucurie, recunostinta si lauda are o influenta puternica. Bucuria este un rod al Duhului. Recunostinta si lauda se revarsa din inima plina de bucurie.”

10. Marturie entuziasta :: „Daca ai fi acuzat intr-un tribunal pentru ca iti impartasesti credinta cu altii si pentru ca dai marturie despre vestea buna despre Isus, s-ar aduna suficiente probe pentru a fi condamnat?”

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.