Exista o expresie pe care o folosim atunci cand dorim sa exprimam faptul ca ceva se intampla foarte rar. Spunem: „Din Craciun in Pasti”.
Oare de unde vine expresia asta? Tare ma tem ca de la faptul ca de Craciun si Paste bisericile sunt pline, in rest… pauza.
Nu demult mi-a sarit in ochi un text biblic:
„Acestea sunt mostenirile pe care le-au impartit preotul Eleazar, Iosua, fiul lui Nun, si capeteniile de familie ale semintiilor copiilor lui Israel, prin sorti inaintea Domnului, la Silo, la usa Cortului intalnirii. Astfel au ispravit ei impartirea tarii.” (Iosua 19:51)
Are relevanta acesta pentru tine?
Tu nu crezi ca echivalentul Cortului intalnirii este biserica?
Ai dificultati in a intelege ca prezenta LUI se manifesta in mod special la Cortul intalnirii?
Sau sa inteleg ca tu nu astepti o tara noua?
Sau poate crezi ca, spre deosebire de israeliti, tu poti fi mostenitor stand acasa cand ar trebui sa fii la Cortul intalnirii?
A prefera ca a ta casă sa fie plina, in timp ce casa LUI este goala nu miroase a egoism? Stii ca egoismul este capul de lista a multor pacate?
Ceva ma face sa cred ca impartirea tarii nu s-a facut nici de Craciun, nici de Paste. Si ma tem ca daca credinta ta nu te poate duce pana la biserica din localitatea ta, s-ar putea sa nu te poata duce nici in cer.
…cu tot crestinismul nostru de 2000 de ani!