Avantajele necititului

1. Timp liber. In primul rand, iti dai seama cat timp castigi daca nu citesti? Ai cu ce sa umpli o ora-doua in fiecare zi, nu ma indoiesc de asta! Oricum esti prea ocupat. Doar n-o sa tai din timpul de mancare sau dormit!

2. Minte odihnita. Daca citesti, mintea iti este activa. Dar fiecare are nevoie de perioade cand mintea sa-i dormiteze, sa nu mai gandeasca! Ei, bine, fereste-te de citit! Chiar si cei din jurul tau vor fi mai bucurosi daca gandesti mai putin…

3. Limbaj neimbogatit. La ce ti-ar trebui cuvinte noi in vocabular? Pentru ca sa-i fie greu aproapelui tau sa te inteleaga? Da-i pace! Mai mult, mai bine sa-ti fie straine concepte din clasa „semnificatia si etimologia cuvintelor”. Esti mai fericit daca le folosesti dupa ureche.

4. Uiti usor. Daca citesti, esti in pericolul de a-ti ascuti memoria. Dar uitarea poate fi o binecuvantare; cu o aura de inocent uituc ai putea zice in multe situatii: „Am uitat! Nu am memorie buna”. Sau n-ai avea asteptari prea mari de la cei din jur. Mai bine surprize, decat dezamagiri.

5. Vizionare video. Daca nu citesti, ai avea timp sa te uiti la filme/documentare/emisiuni. Ia, gandeste-te: daca citesti o carte cu viteza de 25 pagini pe ora, inseamna ca o carte de 200 pagini o citesti in 8 ore. Adica poti vedea 3-4 filme in timpul acela! In plus, prin ecran lucrurile vin gata mestecate de catre altii, nu trebuie efort din partea ta. Sau gata digerate.

6. Comunicare cu semenii. In loc sa te retragi in coltul tau cu litere, ai putea sa schimbi litere cu cei din jur. S-ar prea putea sa descoperi ca lumea din jurul tau nu are nevoie de citatele de prin cartile tale, ci ca este mai fascinant sa vorbiti despre ce ati mai vizionat.

Iti spun eu!

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.