…pentru ca oriunde mergi in tara asta, gasesti localitati ale caror nume nu-ti poti da seama (si nici nu se poate sti!) cum au fost inventate!
Tag - denumiri
In drumurile din aceată lună am intalnit iarasi localitati cu denumiri care (cel putin mie) mi s-au parut tare nostime. Iata cateva la care am reusit sa facem poze.
Ce tare: sa fii chichişean. :D Sau chichiştean?
sau… tulgheştean.
Nu tăşcălim, Tibi, dragă! Continue reading
Am mai zis eu pe aici ca intalnesc in Romania tot felul de denumiri de localitati cel putin surprinzatoare. Ma uimesc cateodata de unde atata creativitate, domnule-românule…
Iacata ce denumiri am mai prins in luna aceasta, prima din an: Gheghie, Gămbloaca, Rahău. Oare cum s-or fi numind locuitorii lor? Cine incearca? :D
De cate ori merg prin patrie intalnesc denumiri de localitati care te fac sa zambesti. Iata cateva care le-am prins in drum spre Toplita.
Cuci – atata zic… sper ca la fel se numesc si locuitorii. Adica ar fi impotriva firii sa se numeasca cuceni, cucelari, cucelăi sau cine mai stie cum. Cuci. Asa! Oare, in aceeasi comuna ce localitati s-ar mai potrivi? „Pupeze”?
„De unde esti?”, „Din Meştera!”. Iata localitatea Continue reading
Am fost pe drumuri. Si cand mergi pe drumuri in Romania intalnesti unele localitati ale caror denumiri te fac sa zambesti. Pentru zambetul de luni, iata cateva exemple recente.
Care va sa zica de aici incolo doar „cu dvs” ne omenim. Nu ne mai tutuim, da? Continue reading
Din DEX citire:
OXIMORÓN s.n. Procedeu stilistic care constă în a uni două cuvinte în aparență contradictorii (de ex. tăcere elocventă) pentru a da expresiei un caracter neașteptat. [Pl. -one. / < fr. oxymoron, cf. oxys – deștept, moros – prost].
Adicatelea, sau e bodrog, sau e nou. Continue reading