Citit: „Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă”

Am terminat de citit cartea „Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă”, cunoscuta si cu titlul „Sfaturi pentru servicii creştine”, o compilatiile din scrierile lui Ellen G. White, 300 pagini.

servicii crestine

Pentru descrierea cartii, citez de pe coperta din spate: „Apelurile pentru o viata spirituala mai inalta sunt impletite cu metode si sfaturi practice, esentiale pentru succesul tuturor crestinilor, atat laici, cat si pastori. Inca o data, ajungem la convingerea ca viata crestina sau este o viata de slujire spirituala, sau nu mai exista in realitate.”

7 citate din carte:

„Lucrarea pentru altii este mijlocul prin care credinciosii isi vor pastra sufletul viu. […] Nici un om nu poate trai independent de semenii lui, deoarece bunastarea fiecaruia ii afecteaza pe ceilalti.”

Continue reading

Citit: „Sfaturi pentru predicatori”

Am citit cartea „Sfaturi pentru predicatori”, 420 pagini, de Charles H. Spurgeon.

Cartea reprezinta transcrierea unor prelegeri/cursuri pe care Spurgeon le tinea studentilor sai. Imi place simplitatea cu care se adreseaza ascultatorilor, imi place voia buna cu care vorbeste si apreciez seriozitatea cu care spune lucrurilor pe nume.

sfaturi

7 citate din carte:

„Daca un om si-a gresit permisiunea este una, dar cand unei comunitati i se impune sa-l primeasca, fara ca el sa aiba vocatie, este cu totul altceva: o greseala care costa scump.”

„Lucrarea Domnului cere oameniii cei mai buni, nu pe aceia care nu pot face nimic altceva.”

Continue reading

„În sârguinţă, fiţi fără preget”

Gasim acest sfat in Romani 12:11. Mi-a placut comentariul facut de Ellen G. White privitor la aceasta in cartea „Sfaturi privind administrarea crestina a vietii” (vorbea in special despre cei ce lucrau in sanatorii, dar cred ca putem generaliza, fara a risca sa pierdem din aplicabilitatea sfatului).

Cuvântul inspirat ne spune cum trebuie să fim: „În sârguinţă, fiţi fără preget. Fiţi plini de râvnă cu duhul. Slujiţi Domnului.” Cei care lucrează în sanatoriile noastre trebuie să muncească plini de interes şi cu seriozitate. Continue reading

Cum se deschide o carte nouă

Nu-i gluma! Cum se deschide un iPad nu cred ca trebuie invatati oamenii din generatia noua, dar cred ca un sfat despre cum se deschide o carte noua este binevenit. Zic asta din pricinca ca am vazut o gramada de carti batjocorite pentru ca cei care le-au deschis pentru prima data nu au stiut cum s-o faca.

Si nu-i rusine sa inveti. Si pe mine m-au invatat altii. :)

Ma refer la cartile care nu sunt legate ‘cu aţă’. Aici este mai sensibila treaba.

Cazul ideal: cartea este a unei edituri care se respecta. In cazul acesta este usor s-o deschizi. Pe coperta in partea stanga, la aprox. 5 mm de marginea din stanga, are o dungă, o linie „croită” pentru a te ajuta sa indoi coperta pe acolo. Vezi, ca exemplu, urmatoarele doua poze.

carte01

Continue reading

Alege un cort bun!

Cum ziceam, am fost cu cortul zilele trecute, ocazie cu care am avut prilejul de a medita la necesitatea de a alege un cort bun.

Pline-s supermarketurile de corturi. Corturi ieftine. Corturi in care nu ti-as dori sa stai daca te va prinde ploaia sau vantul la munte… pentru ca majoritatea sunt corturi pentru… plaja! :))

Criterii dupa care sa alegi un cort pentru munte:

* Folie dubla! Nenegociabiabil. Cele cu o folie sunt bune pentru plaja, dar nu pentru munte. Daca nu are decat o folie, chiar daca nu ploua cu galeata, se formeaza condens pe interior si te va picura…

* Impermeabilitate: Continue reading