Ce-i de făcut dacă ţi-a căzut telefonul în apă

Din diverse motive, un telefon poate sa ajunga in apa. Unii intra cu el in apa la strand, altii si-l uita in masina de spalat… si mai sunt si care il scapa in cada de la baie. Normal, daca umbla prin baie cu telefonul sa-si faca poze pentru facebook. :))

Ce-i de facut:

1. Scoti repede bateria din telefon (daca nu-i iPhone).

2. Scoti cartela din telefon. Sunt si numerele de telefon importante, nu? Poate mai importante decat telefonul.

3. Il desfaci in cat mai multe parti se poate. Cu servetele uscate stergi ce se poate sterge. Nu te pui sa-l scuturi ca sa sara apa!!! S-ar putea sa intre si mai rau.

Continue reading

Cum se deschide o carte nouă

Nu-i gluma! Cum se deschide un iPad nu cred ca trebuie invatati oamenii din generatia noua, dar cred ca un sfat despre cum se deschide o carte noua este binevenit. Zic asta din pricinca ca am vazut o gramada de carti batjocorite pentru ca cei care le-au deschis pentru prima data nu au stiut cum s-o faca.

Si nu-i rusine sa inveti. Si pe mine m-au invatat altii. :)

Ma refer la cartile care nu sunt legate ‘cu aţă’. Aici este mai sensibila treaba.

Cazul ideal: cartea este a unei edituri care se respecta. In cazul acesta este usor s-o deschizi. Pe coperta in partea stanga, la aprox. 5 mm de marginea din stanga, are o dungă, o linie „croită” pentru a te ajuta sa indoi coperta pe acolo. Vezi, ca exemplu, urmatoarele doua poze.

carte01

Continue reading

Reguli de tehnoredactare

Nu-s eu mare scrib, si poate ca nici tu. Amandoi insa, din cand in cand, avem de scris: poate de facut un referat pentru scoala, poate de scris un articol pe blog/site, poate de scris un email cuiva.

Desi lucrez in lumea calculatoarelor, nu ma indeletnicesc prea mult cu tehnoredactarea (butonare, cum o numesc eu). Scriu cate un pic pe blog si din cand in cand cate un document Word daca-i musai.

Dincolo de gramatica, lucru ce este nenegociabil, sunt cateva regului privitoare la tehnoredactare care nu ar trebui incalcate cu nici un pret, fie ca scrii un document, fie ca scrii un articol pe un blog sau pe un site.

* Punctuatia :: NU pune spatii inaintea semnelor de punctuatie (punct, virgula, doua puncte, punct si virgula, semnul intrebarii, semnul mirarii), nici macar unul. Dar PUNE intotdeauna un spatiu dupa semnele de punctuatie; unul si numai unul.

* Alinierea textului:: NU insera spatii in plus pentru a alinia textul la dreapta sau pentru centrarea textului. Scrie natural, punand doar cate un spatiu intre cuvinte. Pentru centare/aliniere folosteste optiunile editorului de text pe care-l folosesti. Continue reading