Piatra Corbilor, cunoscuta si ca Piatra lui Dan, se afla deasupra Lacului Tarnita. Am inteles ca sunt doua trasee care pornesc de la Tarnita spre Piatra Corbilor, dar noi (fiind cu Alice) am ales unul mai usor: pe la Agârbiciu. Din Cluj-Napoca pana la Agârbiciu sunt cam 25 km.
Continue readingTag - lac
De cate ori am trecut pe langa Lacul Rosu l-am vazut verde. Am scris aici si aici despre asta.
Dar iata ca de data asta Lacul Rosu care era verde este alb!
Continue readingDupa cum ziceam, am ajuns in septembrie pe Transfagarasan. Noi am fost duminica, iar duminica noaptea a nins pe acolo. Nu a fost asa aglomerat cum ne-am asteptat. Am facut o mica oprire la lacul Balea, iar apoi am coborat pe cealalta parte, inspre Vidraru. De stiam ca ajungem pe aici, imi puneam bicicleta la mine. O fi altadata.
Locul in care iti dai seama ca Lacul Albastru de la Baia Sprie totusi poate nu-i chiar asa unic in lume cum ni s-a spus. Sau cel putin ca exista in lume locuri si mai unice.
Lacul acesta l-am vazut doar de la o oarecare departare. Trecea drumul nostru pe acolo si am facut un mic popas.
Intr-o insorita duminica de mai, am vizitat impreuna cu sotia Cheile Zanoagei. Este un traseu numa’ bun pentru o jumate de zi. Este frumos, nu este dificil si este putin umblat. Am intalnit doar vreo 5 oameni pe traseul propriu zis. Insa este bine de stiut ca zona este frecventata de ursi, de aceea nu se recomanda sa te prinda seara pe acolo. Uitasem de acest amananunt, dar pe traseu – din loc in loc – mirosea ca pe la gradinile zoologice in preajma zonei cu Mos Martin. :D
Traseul incepe de la Padina, campingul Zanoaga pornind printr-o padure de conifere.
Imediat dupa padurea respectiva, ti se infatiseaza drept in fata niste stanci de o marime care te face sa te simti mic.
Am trecut pe la asa-numitul Lac Albastru de la Baia Sprie. Se spune ca poate sa aiba diverse culori de-a lungul anului, noi l-am vazut cam asa.
Lacul Albastru – Baia Sprie – Maramures este unicat in Europa datorita felului in care s-a format si datorita unei proprietati pe care acesta o are si anume ca-si schimba culoarea in functie de anotimp (pozitia soarelui, temperatura apei). Primavara lacul are culoarea albastru deschis si albastru inchis, vara are culoarea verde inchis si uneori cu reflexe de smarald , iar toamna acesta devine verde inchis si uneori maro. Inca nimeni nu a dat o explicatie stiintifica exacta pentru aceste schimbari de aceea cei care sunteti pasionati de asa ceva sunteti bineveniti sa studiati acest caz.
Cred ca e placut ochiului in orice perioada a anului. De data asta, mi-a placut combinatia dintre cerul albastru si muntii albi. Nu sunt nici pe departe un nostalgic al vremurilor trecute, dar s-ar putea face azi o asemenea betonarie in cinci ani jumate?…
La intoarcerea dinspre acasa spre casa, ne-am abatut din drum pentru a vizita acest unic lac vulcanic din Romania. Este inconjurat de o poteca ce poate fi parcursa cu bicicleta; de asemenea, sunt amenajate mai multe trasee pentru biciclete in zona. Ne-am promis ca ne vom aduce odata bicicletele aici.
Lacul Sfânta Ana (în maghiară Szent-Anna tó) este singurul lac vulcanic din România. Este situat în masivul Ciomatu din județul Harghita, pe stânga râului Olt, în apropiere de stațiunea Tușnad. Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu Mare (în maghiară Nagy-Csomád), din masivul vulcanic Puciosu, locul celei mai recente erupții vulcanice în Carpați și în Europa de Est, care a avut loc acum câteva zeci de mii de ani (probabil mai recent de acum 42.000 ani).