Piatra Corbilor, jud. Cluj, august 2021

Piatra Corbilor, cunoscuta si ca Piatra lui Dan, se afla deasupra Lacului Tarnita. Am inteles ca sunt doua trasee care pornesc de la Tarnita spre Piatra Corbilor, dar noi (fiind cu Alice) am ales unul mai usor: pe la Agârbiciu. Din Cluj-Napoca pana la Agârbiciu sunt cam 25 km.

De la iesirea din sat pana la Piatra Corbilor sunt vreo 6 km. Daca ai o masina 4×4 inalta, mai poti urca inca vreo 3 km daca drumul e uscat, pana la o raspantie: un drum duce la Piatra lui Lucaci (in dreapta), iar celaltalt spre Piatra Corbilor. Am zis “daca drumul este uscat”, pentru ca pe drum se vedeau santuri adanci sapate de apa; cand este ud, imi dau seama ca este impracticabil.

De la aceasta raspantie drumul continua prin padure si poienite, vreo 3 km. Cu urcari si coborasuri lente, un traseu foarte lejer. O frumusete!

Alice a fost incatata de traseu, ea fiind mereu la inaltime!

…Si uite asa am ajuns la renumita Piatra Corbilor. Loc de stat si admirat admirat, de facut poze, dar si de avut grija sa nu faci o baie in Tarnita. Ia uite, ce frumos e!!!

Undeva, la un popas pe traseu, am uitat papuceii lui Alice. Dar ce minune! Cand ne-am intors, i-am gasit la masina!

Am mai stat in iarba si-am admirat privelistea. In zare, se vede Cluj-Napoca. Din locuri ca acestea se vede cel mai fain. Asa-mi place orasul: in departare!

Pe drumul de intoarcere, niste caluti au tinut cu tot dinadinsul sa ne luam “La revedere”.

Vom mai veni, promitem!

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.