Frăția și pandemia

Dacă în biserică cineva ți-ar propovădui că Psalmul 91 iti promite protectia Domnului fara a avea nevoie de masti sau distantare, te-ai intreba de ce nu se aminteste nimic despre incumetare si despre vorbirea satanei catre Isus din acelasi psalm?

Dacă în biserică cineva ți-ar propovădui că satana încearcă să-ți pună mască pe față, te-ai întreba daca nu cumva atunci când mergi la magazin și ți-o pui pentru că e obligatoriu e un fel de “fă-te frate cu dracu’ până treci puntea”?

Dacă în biserică cineva ți-ar propovădui că distanțarea cerută de autorități pentru a preveni infectarea este de fapt un plan al lui satana de a distanța pe oameni, te-ai întreba ce plan are satana pentru cei pe care nu reușește sa-i distanțeze fizic? Planul lui continuă cu aceștia băgându-le în nas furtunul de la ventilator la ATI? Și dacă nici asa nu reușește, groapa e scopul final?

Dacă în biserică cineva ți-ar propovădui ca a purta masca denota neincredere in Dumnezeu, te-ai intreba daca aceeasi neincredere este demonstrata si atunci cand porti o masca in timp ce folosesti un aparat de sudura?

Dacă în biserică cineva ți-ar propovădui că desi pe vremea lui Daniel a existat o problema pandemica a unui decret, Daniel nu a schimbat nimic in felul lui de inchinare, te-ai intreba de ce nu se observa in text si ca Daniel se ruga “in casa lui”?

Dacă în biserică cineva ți-ar propovădui că adevarata pandemie este pandemia spirituala care este mult mai veche, pandemie care ii separa pe oameni unii de alti, de biserica si de Dumnezeu, te-ai intreba cum de nu s-a folosit acest cuvant pana acum?

Dacă în biserică cineva ți-ar propovădui ca masca este lucrătura intunericului, te-ai intreba ca dacă nu cumva având masca la tine doar de frica unui control este un fel de fățărnicie? Sau ai crede ca Domnul te-ar putea proteja de covid, dar nu te-ar putea feri in cazul unui control?

Dacă în biserică cineva ți-ar propovădui că acolo unde Dumnezeu binecuvanteaza nu poate fi blestemul unei tragedii pentru ca El ofera protectie, te-ai intreba cum se face ca tot Dumnezeu a cerut in Biblie carantina in cazul leprei?

Dacă în biserică cineva ți-ar propovădui că atunci cand ai stat acasa si ai avut de ales intre o multime de predici online (puse la dispozitie de aceeasi biserica) a fost si asta o pandemie, ai mai intelege ceva?

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.