Ghedeon Viteazul

Îngerul Domnului i S-a arătat şi i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

Unii zic ca atunci cand Ingerul l-a salutat pe Ghedeon cu “Domnul este cu tine, viteazule” l-ar fi luat peste picior. Unii mai indulgenti considera ca EL cunostea viitorul si stia ca o sa fie viteaz, de aceea il saluta asa.

Insa, daca studiezi mai mult, vei descoperi ca Ghedeon chiar era un viteaz.

1. Judecatori 8:18-19. Desi facea parte dintr-o familie saraca, Ghedeon si fratii sai mai dusesera lupte. El si fratii lui au fost remarcati. Erau cunoscuti! Fratii sai au cazut pe campul de lupta. Iar despre Ghedeon se spune ca avea o infatisare impunatoare: “fiu de imparat”.

2. Judecatori 7:13-14. Se vede clar ca Ghedeon avea un renume de om viteaz. De unde stiau despre el? Doar nu anuntase Ghedeon pe facebook ce pune la cale…

3. Judecatori 6:11. Insusi faptul ca Ghedeon batea grau in teasc dovedeste ca era neinfricat. El facea ceva pentru binele mers al familiei sale, in timp ce multi altii se indeletniceau cu speologia.

4. Judecatori 6:12. In traducerea mea, este “Domnul este cu tine, razboinic viteaz!”. Ar fi bine sa se uite careva si in KJV daca are timp..

5. Judecatori 6:13. Observa ca Ghedeon nu neaga ca ar fi viteaz, nu zice ca nu-i razboinic. El doar se intreaba de ce se pare ca EL i-a parasit.

6. Ellen G White confirma cele spune mai sus. Vezi Patriarhi si Profeti.

7. Fagaduinta. Da, cred ca salutul respectiv avea in vedere si viitorul! Sunt sigur ca Ghedeon l-a perceput si ca pe o fagaduinta.

PS. Gasesti aici re-interpretari ale unor versete interpretate in general gresit.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.