Biblia :: Ştiaţi că?

Anuntam la inceputul anului ca voi citi anul acesta Biblia pe sarite, dupa un plan de citire mai aparte, ceea ce am si reusit. La sfarsitul lui septembrie terminasem de citit.

De asemenea, tot pe parcursul acestui an am hotarat ca, in timp ce citesc, sa scriu despre fiecare carte a Bibliei cate 7 lucruri, unele mai cunoscute, altele mai putin.

Pentru documentare am folosit urmatoarele surse:
– Cartea Introducere la cartile biblice
– Dictionar de imagini si simboluri biblice
– Comentariul William MacDonald
– Comentariul John Vernon McGee
– Comentariul “Edition C”
– Comentariul “Scriptura in fiecare zi”
– Comentariile din Biblia cu explicatii

Pentru ca articolele au o ordine dezordonata (am scris in dezordinea in care am si citit), m-am gandit sa le ordonez aici ca sa fie mai usor de regasit. Iata-le:

Comentarii Facebook

1 Comment

  • Mie imi plac scrierile lui Watchman Nee si Witness Lee. Mi-am propus in viitor sa citesc Biblia impreuna cu Studiul-viata al Bibliei de Witness Lee. Lee vorbeste despre lucruri tari din punct de vedere spiritual si modul lui de interpretare este cristocentric ( fel este si Nee). Studiul-viata nu este un comentariu istorico-cultural, nici doctrinar, poate doar intr-o mica masura (aici scriu din ce am observat in celelalte carti ale lui si pot sa spun ca stilul lui nu l-am mai vazut la nimeni poate doar la Watchman Nee. “Studiul-viata al Bibliei, cuprinde peste 25 000 de pagini de comentarii asupra fiecarei carti a Bibliei din perspectiva savurarii si experimentarii de catre credinciosi a vietii divine a lui Dumnezeu in Cristos prin Duhul”, citat de pe coperta unei carti ale lui Lee. Iti recomand si tie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.