Raymond Vancu despre muzica

Marius Cruceru facea o buna observatie: daca vrei sa te certi cu cineva, vorbeste despre muzica. Am urmarit cu atentie video-urile de mai jos, sunt informatii cel putin bine de stiut, daca nu de luat in considerare.

Cine este Raymond Vancu? Si eu mi-am pus aceasta intrebare. Dumnealui spune ca a ramas cunoscut ca “Raymond de la Proconsul”. In primul video vei afla povestea lui de viata: de la un copil pasionat de muzica pana la producator muzical.

In al doilea video despre decandenta muzicii laice, am fost fascinat despre cum povesteste ca s-a facut mai demult muzica spre deosebire de cum se face acum. Printre altele spunea ca ceea ce unii numesc decadenta este numit de altii progres.

https://www.youtube.com/watch?v=WJNf81wKG1g

Vorbind despre decadenta muzicii evanghelice, pe langa considerentele teoretice face si niste demonstratii practice. Delicios moment!

In urmatoarele trei videouri se vorbeste despre implicatiile educationale si spirituale ale muzicii. Cred ca fiecare cititor al Bibliei are versete pe care le vede intr-un mod aparte datorita profesiei. Este fain sa vezi ce aplicatii da un muzician unor versete despre care poate nu te-ai gandit ca se pot aplica la muzica. De asemenea, da niste informatii alarmante din sfera in care a avut/are acces ca producator muzical. Poate parea conspirationist pe alocuri; apelul facut de ambii este ca informatia sa fie verificata.

Daca ai ramas cu intrebari dupa ce ai urmarit aceste video-uri, e de bine.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.