Covid-19: Ce-o să mai propovăduiți?

Ne-ati propovaduit multe in multe feluri despre Covid-19, spunandu-ne ca mastile-s mai rele decat boala. In acest articol am adunat doar lucrurile propovaduite oficial, de la amvoanele bisericilor noastre, nu si cele pe care le propovaduiti in discutii particulare sau pe retelele de socializare.

Ce urmeaza sa ne propovaduti intrucat fratia incepe sa fie afectata de “aceasta boala”?

Ne veti propovadui ca lumea se inchina la Covid-19, ca “aceasta boala” este de fapt un dumnezeu strain caruia ne inchinam purtand masca si al carui nume nu ar trebui sa se afle pe buzele noastre? Acesta este motivul pentru care o numiti cel mult “raceala cu febra”?

In ciuda oricaror evidente, ne veti propovadui ca aceasta boala nu se datoreaza faptului ca nu am prevenit raspandirea ei, ci deoarece cineva ne vrea raul si sa ne inchida bisericile?

Ce le veti spune celor ce se vor fi infectat? Ca ar trebui sa se pocaiasca intrucat daca ar fi avut credinta, Psalmul 91 ii asigura ca Cel de Sus nu ar fi lasat sa se intample o tragedie?

Masca e de la diavol ati zis. Testarea si izolarea rapida a bolnavilor ar ajuta la prevenirea raspandirii. Si testarea este tot de la tatal intunericului? Veti propovadui ca nu poti avea incredere in teste si ca medicii si-au vandut sufletele celui rau? Veti invata pe cei peste ale caror suflete sunteti pusi pazitori ca ar fi bine sa evite testarea?

Ce o sa-i invatati pe cei care au simptome? Este important sa stea izolati sau o sa apreciati ca un semn de credinciosie participarea la biserica chiar daca in zilele precedente au avut febra sau au fost in contact cu persoane afectate de aceasta boala?

O sa propovaduiti in continuare ca mastile-s de la satana? Sau doar n-o sa va vina ideea cum ca boala este o reactie a corpului de a elimina masca diavoleasca de pe chipul credinciosilor!

Ce veti propovadui celor care sunt infectati confirmati? Le veti atrage atentia ca declarand cu cine s-au intalnit in biserici sunt turnatori, la fel cum erau cei care pe vremuri turnau la Securitate? Le veti explica cum sta treaba cu a marturisi stramb impotriva apropelui vs. pentru aproapele?

Daca cineva se va intampla sa moara, o sa propovaduiti ca oricum murea? O s-o dati in predestinare acum pentru a linisti constiinta celor care au fost neglijenti cu preventia?…

Nu ne putem inchipui ce-o sa mai propovaduiti, caci in acest domeniu am vazut deja ca nu duce lumea lipsa de creativitate.

Insa ne intrebam cum se face ca, fiind cu adevarat interesati de sanatatea lor, in alte ocazii ii invatati pe oameni ca e important si cand sa bea apa, iar acum pentru prevenirea aceastei boli sugerati ca nu trebuie facut nimic.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.