Biblia – Plan de citire intercalat

A citi Biblia integral este un lucru esential pentru cineva care se declara crestin. Dar de ce avem nevoie de planuri de citire? In ce ma priveste, gasesc cateva motive:

  • Motivatie: Cand urmez un plan de citire, ma simt mai motivat sa fiu consecvent.
  • Impartialitate: Noi, oamenii, avem tendinta sa cautam doar ceea ce ne place si sa evitam ceea ce nu ne place. In Biblie gasim si lucruri care ne plac (proverbe, fagaduinte, psalmi), dar si lucruri care ne provoaca discomfort. Urmand un plan de citire, sunt asigurat ca voi trece prin toate acestea, fara sa evit ceea ce nu m-ar atrage.
  • Cumpatare: Un an este o perioada de timp rezonabila. Vine cam 10-15 minute de citit pe zi.
  • Echilibru: Se intampla sa fie zile cand nu reusesc sa citesc. Urmand un plan, imi dau seama cam cu cat sunt in urma. Sau, uneori, cu cat sunt inainte.

Pentru citirea Bibliei intr-un an, folosesc de obicei planul de citire al Bibliei la rand. Il gasesti aici, se poate downloada si printa.

Anul acesta m-am hotarat sa schimb ceva in acest plan: sa separ cartile Imparatilor de cele ale Cronicilor, de asemenea Evangheliile, si sa le mut in alta parte. De ce? Pentru ca in Cronici se repeta ceea ce a fost scris in Imparati, iar Evangheliile de asemenea se repeta in mare parte. In scop educativ, am dorit sa treaca un pic de timp pana repet o informatie. In plus, am incercat sa le pun in asa fel incat sa am periode de povestiri intercalate cu carti de invatatura.

Download: Biblia - Plan de citire (intercalat) (340 downloads)

In afara de cititul la rand, am mai folosit si alte planuri de citire:

  • Citire in paralel: VT si NT. Cred ca ideea celui care l-a conceput ar fi fost sa se citeasca dintr-o parte dimineata, din cealalta parte seara. Cu acest plan am esuat, din pacate nu-s atat de riguros.
  • Citire pe sarite: Asta mi-a placut mult! Citesti ce simti ca ai nevoie, dar in acelasi timp te asiguri ca parcurgi toata Biblia. Asa, eu am terminat-o de citit in mai repede de un an, prin septembrie.
  • 40 de zile. A fost ca un fel de post cu citit intensiv: 30 de pagini de Biblie pe zi. Evident, in felul acesta treci mai repede peste detalii, dar se fixeaza in minte mult mai bine unele contexte. Recomand de experimentat o data in viata.

Cu plan sau fara plan, important este sa citesti Cartea care te citeste!

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.